Black Mamba Devine Cel Mai Tânăr Jucător Ce atinge Borna De 30.000 De Puncte

Pe 5 noiembrie 1996, un copil încerca să-și facă loc, într-o lume dominată de giganți! Pe 5 noiembrie 1996, un băiețel de 18 ani înscria primul său punct din NBA, în noul rău rol de jucător profesionist de baschet. Ziua următoare, el înscria primul său coș din acțiune. Nimeni nu se gândea la posibilitatea ca acel copil va ajunge unul dintre cei mai mari jucători, din istoria baschetului.

16 ani mai târziu, Kobe Bryant nu numai că este o certitudine, ci el poate să stea, în sfârșit, la același nivel cu acei giganți care nu l-au băgat prea mult în seamă, la debutul său în cea mai puternică ligă de baschet din lume. 16 ani mai târziu, Kobe continuă să impresioneze și „să spargă” recorduri după recorduri.

„Vei avea succese și eșecuri, dar cheia este să faci un pas înainte, în fiecare zi”, explică Bryant, secretul succesului și felul cum și-a făcut loc în NBA. Fiecare pas a contat, pentru ceea ce a reușit să realizeze, în această dimineață: pe 5 martie 2003, într-un meci cu Indiana Pacers, el devenea cel mai tânăr jucător care a atins borna de 10.000 de puncte marcate în carieră. Publicul din „Staples Center” era în picioare și îl ovaționa pe tânărul Kobe. În același sezon, el reușea performanța să înscrie cel puțin 40 de puncte, în 9 partide consecutive și să-l egaleze pe marele Michael Jordan. Pe 6 ianuarie 2006, el atingea borna de 15.000 de puncte marcate în carieră…era o mostră a ceea ce ce urma să vină! Pe 22 ianuarie 2006, fundașul a reușit ceea ce nici nu-și imagina nici el, copil fiind. Kobe a înscris 81 de puncte și porecla de „Black Mamba” începea să fie folosită din ce în ce mai mult. „Nici nu credeam că poate fi posibil”, spunea Bryant, la sfârșitul acelui meci, cu Toronto Raptors. Doar marele Wilt Chamberlain a reușit o performanță mai impresionantă, în istoria NBA. În sezonul 2006 – 2007, el a mai lăsat o amprentă pe imaginea NBA, devenind doar al 2-lea jucător care reușește să înscrie cel puțin 50 de puncte, în 4 partide consecutive. Pe 23 decembrie 2007, în „Mecca” baschetului – „Madison Square Garden”, „ucigașul” devenea cel mai tânăr jucător care ajunge la 20.000 de puncte marcate în ligă. Tot acolo, dar pe 2 februarie 2009, el reușea să marcheze 61 de puncte, cele mai multe înscrise de un baschetbalist profesionist, în acea arenă. Pe 21 ianuarie 2010, ajungea la borna de 25.000 de puncte marcate în carieră.

Sezonul trecut (n.r. 2011 – 2012), Kobe a rescris noi pagini din istoria baschetului, devenind cel mai prolific marcator al lui Lakers și urcând până pe locul 5, în clasamentul all-time al marcatorilor din NBA.

Și Bryant nu s-a oprit aici! În această dimineață (n.r. de 6 decembrie 2012), el a doborât un nou record, devenind cel mai tânăr jucător din istoria ligii, care înscrie 30.000 de puncte. „Sunt o groază de puncte”, a recunoscut fundașul, la finalul meciului câștigat de Lakers, în fața lui New Orleans Hornets. El este doar al 5-lea jucător din istoria NBA, care atinge această bornă. Doar Chamberlain, Karl Malone, Kareem Abdul-Jabbar și Jordan au mai reușit această performanță. Wilt avea 35 de ani și 179 de zile, când a marcat cel de-al 30.000-lea punct din carieră; Black Mamba are doar 34 de ani și 104 zile.

Momentul a venit în a doua repriză, spre final: Kobe a pătruns și a aruncat, din apropierea panoului, peste Robin Lopez. „Să fiu sincer, nu știu care coș a fost”, a explicat „Black Mamba”, într-un interviu NBA TV. „Am încercat să pătrund. Am văzut că adversarul meu era într-un unghi prost și am încercat să trec pe lângă el și să ajung la inel. S-a întâmplat să fie coșul care m-a adus la borna de 30.000 de puncte”, a explicat Bryant faza.

Până și președintele NBA, David Stern a asistat la meci, pentru a avea ocazia să vadă cum istoria este rescrisă. „Am vrut să-i strâng mâna. Cred că Bryant este, ca talent și competitor, acolo sus, alături de Michael Jordan, ca unul dintre cei mai buni. Kobe joacă de atâta timp, la cel mai înalt nivel și a demonstrat că este foarte competitiv”, a spus Stern, citat de ESPN. Vedeta din L.A. a vorbit cu președintele, chiar înainte de meci: „Stern mi-a spus că era în Las Vegas, când Kareem a atins această bornă și a vrut să mă felicite și mi-a spus că sunt unul din cei mai buni competitori pe care i-a văzut în joc. Apreciez asta.”

După meciurile jucate, Bryant este al 5-lea cel mai rapid jucător, care a ajuns la 30.000 de puncte marcate în NBA. El a reușit performanța în 1.179 de partide. Chamberlain a fost cel mai rapid, cu 941 de meciuri, urmat de Jordan (960), Abuld-Jabbar (1.101) și Malone (1.152). Dintre aceștia, doar MJ nu a jucat pentru Lakers. Ce părere are „Black Mamba”, despre acest lucru? „Este o onoare extraordinară. Am fost foarte, foarte norocos. Este o franciză, așa cum am spus în trecut, băieții care au maiourile atârnate acolo sus, sunt dintre cei mai buni. Nu numai cei mai buni ai francizei. Nu știu dacă există o altă organizație care să poată spune același lucru”, a comentat Kobe.

Până și adversarul a fost special și a venit la momentul potrivit. Hornets l-a selectat pe Bryant, în Draftul NBA 1996, înainte ca să-l transfere la Los Angeles Lakers, în schimbul lui Vlade Divac. „Ironia. Este amuzant să vezi cum sportul pare să facă toate conexiunile”, a afirmat recordmanul.

Cum a reușit să ajungă până aici? „Iubesc ceea ce fac. Am o pasiune pentru asta, îmi place să joc. Este al 17-lea an al meu în NBA și, pentru un motiv saul altul, pasiunea nu a dispărut. Din contră, nu știu cum să-mi explic așa ceva, pasiunea chiar a crescut. Am atâta iubire pentru joc, îmi place să muncesc din greu și să fac ceea ce fac cel mai bine”, a mai explicat „Black Mamba”.

Până acum (n.r. 6 decembrie 2012), Bryant a înscris 30.016 puncte în carieră și este la 1.133 de puncte de performanța de a-l depăși pe Wilt Chamberlain, pentru locul 4 în clasamentul all-time al celor mai buni marcatori ai sezonului regulat, din NBA. Față de cel mai bun, Kareem, diferența este de 8.371 de puncte.

Unde se va opri actuala și viitoarea legendă din baschet?

Despre Autor /

Lăsați un comentariu

Adresa dv de email nu va fi făcută publică.

Start typing and press Enter to search